Produkt: Lubella Pełne Ziarno Makaron pióra 400 g

 

Opis produktu:

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Makaron pełnoziarnisty pióra.

Opis dodatkowy

Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze? Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak. Spróbuj! Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia Wszytko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety. Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.

O marce

Lubella Tradycja od 1881 Najlepsze ze zboża

Składniki

mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista

Informacja o wartości odżywczej

Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
energia 1547 kJ / 366 kcal
tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy nasycone 0,7 g
węglowodany 66 g
w tym cukry 1,9 g
błonnik 3,9 g
białko 16 g
sól 0 g
fosfor 350 mg (50%)*
magnez 82,0 mg (22%)*
żelazo 4,3 mg (31%)*
cynk 3,2 mg (32%)*
miedź 0,40 mg (40%)*
mangan 1,7 mg (85%)*
*% referencyjnych wartości spożycia
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu

Sposób przygotowania i stosowania

Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.

Warunki przechowywania

Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.

Nazwa i adres podmiotu odpowiedzialnego

Adres producenta

MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl