Produkt: Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

 

Opis produktu:

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

O marce

25 lat Henglein

Składniki

mąka pszenna, woda, tłuszcz palmowy, alkohol etylowy, cukier, sól spożywcza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Informacja o wartości odżywczej

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g
Węglowodany 33 g
w tym cukry 2,0 g
Białko 4,9 g
Sól 0,60 g

Sposób przygotowania i stosowania

Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Warunki przechowywania

Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.

Nazwa i adres podmiotu odpowiedzialnego

Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl