Produkt: Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 20 g

 

Opis produktu:

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Żelatyna spożywcza wieprzowa zdatna do spożycia przez ludzi.

Opis dodatkowy

Do kuchni polecamy naszą Żelatynę Uniwersalną: - idealna do mięs, ryb, warzyw i deserów, - wystarcza na 1 litr płynu, - super klarowana. Wypróbuj, a nie skorzystasz już z żadnej innej.

Sposób przygotowania i stosowania

Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsyp do 1 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 1 litr płynu.

Warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Nazwa i adres podmiotu odpowiedzialnego

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk