Warto wiedzieć
Delikatna słodycz papryki, wyrazisty aromat czosnku oraz nuta majeranku doskonale podkreślą smak klasycznej domowej pieczeni. Pozostawienie mięsa w marynacie na całą noc sprawi, iż stanie się bardziej soczyste i kruche.
Wystarczy na 500 g mięsa
Sposób przygotowania:
1. Przed otwarciem wstrząsnąć, tak aby wszystkie składniki marynaty dobrze się wymieszały. Odciąć brzeg opakowania, a następnie przygotowane i umyte mięso natrzeć marynatą z każdej strony.
2. Zamarynowane mięso odstawić do lodówki na min. 2 godziny. Zawartość saszetki wystarczy na zamarynowanie ok. 0,5 kg mięsa.
3. Przygotowane uprzednio mięso wyjąć z marynaty i upiec w piekarniku, na grillu lub usmażyć. Można podawać z ulubionymi grillowanymi warzywami oraz pieczonymi ziemniakami.